IDC 2023


IDC 2023 Winner show Slovakia


Dette året ble IDC show avholdt i Slovakia den 1. til 3. september 2023.
Vi hadde 2 flotte representanter fra Norge dette året som stilte i 2 av junior klassene. Gratulere til begge med fine plasseringer!


Brun Junior hanne Klassen

Dark Isengard AXL ROSE

Exc. 4
Svart Junior tispe Klassen

Dobergaarden Forever Itachi

Exc.

IDC VINNERE 2023

IDC BLACK SIEGER
Do Baixo Mino Dior
IDC BLACK SIEGERIN
Neiva Nema di Monte la Guardia
IDC BLACK JUNIOR SIEGER
Grande Diamante Anubis for Kolevski
IDC BLACK JUNIOR SIEGERIN
Cora Best of Islands
IDC BROWN SIEGER
Jeff di Perlanera
IDC BROWN SIEGERIN
KLEO v. Sagramos
IDC BROWN JUNIOR SIEGER
Jon Snow de Grande Vinko
IDC BROWN JUNIOR SIEGERIN
Gandhia di Casa Giardino


Referat IDC Kongress

Representanter fra NDK:
Line Amundsen og Frank G Fosse.

Kongressen foregikk på fredag 1. sept 2023. Saksliste er som kjent og annonsert på hjemmesiden.  Norge hadde ingen saker på sakslisten, men vi har blitt orientert i etterkant om at klubben hadde en sak på IDC i fjor der Norge ønsket MH likestilt som ZTP da ZTP fortsatt ikke er lovlig i Norge. Denne saken vil imidlertid bli tatt opp igjen med IDC og fulgt opp neste år. Utover det var det kommet inn forslag på å redusere opptakskrav på ZTP fra 85 til 75 på gruppe C. Det ble avslått.  Italia fikk «gult» kort da de skal ha betalt inn for lite av medlemskontingent i 2022. Klubbene betaler en sum pr. aktive medlemmer.

Helse og rasestandard rapport ligger vedlagt. I årets IDC show slo de hardt ned på for store hunder. Hunder som var over 72cm ble besluttet at skulle få VG. Det gjøres mye bra avlsarbeid, men oppdrettere må passe på størrelsen, løse lepper spesielt på hannhundene- de skal generelt være tørrere. Helsemessig kom det frem av en undersøkelse av den Nederlandske dobermann klubb, at å krysse europeisk og amerikansk doberman pinscher skal være gunstig.  Det er liten gen pool i Europa. Dobermann har fortsatt et godt fotfeste i Europa som en god «schutzhund» sammenlignet med Malinois og schæferhund.

I 2024 vil IDC Championship og show bli holdt i Ungarn.

Det offisielle referatet fra IDC vil bli lagt ut så fort vi får det tilsendt. 


Helserapporter fra IDC

DEL 1 og DEL 2
IDC World Championship 2023 - Slovakia

I år ble VM i IGP arrangert i Slovakia 05-06-07.05.2023. Fra Norge dette året,  hadde vi ingen representanter med i konkurransen.