Her har vi Representantene for Norge i IDC IPO WM 2014, vi i NDK ønsker dem begge masse lykke til, håper dere tar seieren med hjem.

Deltager: Ingar Andersen
Hund: Yack
 

Har hatt doberman siden starten av 1980, drevet med lydighet, bruks og IPO (siden det startet). 

Med min forrige hund (Chuck), var jeg med på 8 VM, 2 FCI, og 6 IDC (2dre plass 1 gang), 4 FCI-NM, ett Nordisk, og 4 Tyske mesterskap.
Alt i IPO. Han ble også utstillings Champion og tok ZTP og livstids kåring i Tyskland. Med Yack har jeg tatt ZTP,  IPO3, og kvalifiserte i år til IDC-VM i Slovakia. 
Yack har akkurat passert 4 år og er nå begynt å bli voksen. Vi håper på et godt VM i år. :)
 
 
 
Deltager: Glenn Karlsen
Hund: Ronny 
 
Jeg har holdt på med sporten seriøst i ca 5 år,
Oksamit De Grande Vinko (Ronny) er nå 5 år å har gitt meg utrolig mange gleder på IPO banen, men også i utstillingsringen.
 
Ronnys tittelliste ser slik ut:
LvW-11, LvW-12, LvUch, BH,MH,AD,ZTP,IPO III, og vi er drar nå til vårt andre IDC WM, og vi får krysse fingre for at det skal gå bra.
 
Vi har vært så heldige å kommet til 2 finaler i Idc show, som Junior og i Bruksklasse..
Ronny har blitt Latvisk champion på tre forsøk, og er Latvisk Vinner 2011 og 2012.. Selv om utstilling nok ikke er min store greie, har det vært gøy å være med på :) Og jeg er stolt av å ha "Beauty & Brains" i min dobermann.. "Jatakk begge deler" vil jeg nok alltid ha som utgangspunkt i min dobermann og også tenke på ved neste hund :)
 
Ronny har på toppen av det hele vist seg å være en fantastisk avelshund.. Han gir masse av sine flotte egenskaper videre og har avkom rundt om i hele verden etter seg som nå er MultiChampioner, og som hevder seg i toppen på de store utstillingene og som går bra i ulike bruksgrener. Han er far til blandt annet NoW 11,12 og 13 og far til IDC siegere :)
 
Til andre med dobermann vil jeg bare si: "Ingenting er umulig med en dobermann" Man kan gjøre hva som helst, så lenge man setter alle kluter til.. Og håper å se mange fler Norske dobermann på startlisten til neste år ;)
Ønsker til sist, masse lykke til den andre norske deltageren i IDC IPO WM 2014 :)